20. 05. 2024
Posledný celý deň v Colorade sme začali návštevou amfiteátra Red Rocks, ktorý sme po prvýkrát v histórii výletov mohli vidieť v štádiu príprav na večerný koncert. Bolo tam veľmi veľa ľudí, či už štábu, návštevníkov alebo športovcov. Išlo o jeden z mnohých kontrastov, keď porovnám, ako všetko vyzerá v Denveri v zime, kedy sem zvyčajne chodíme. Rozmýšľali sme aj nad návštevou nejakého koncertu v Red Rocks, ale interpreti nás nezaujali.

Naše ďalšie kroky smerovali do Rocky Mountain Arsenal National Wildlife Refuge, čo je rezervácia so zvieratmi, najmä s bizónmi. Je obrovská, jazdí sa po nej autom, z ktorého pozorujete zvieratá. Vždy ide o zaujímavý zážitok, počas ktorého vzniknú pekné fotografie - nájdete ich v aktualizovanej fotogalérii. V bezprostrednom okolí sa nachádza futbalový štadión tímu z MLS, Colorada Rapids, ktorý sme si po prvýkrát obzreli. Hneď vedľa prebiehal detský futbalový turnaj so stovkami účastníkov.

Nemohli sme vynechať ani naše najčastejšie činnosti - jedenie a nakupovanie. Na obed sme sa zastavili v reštaurácii Tocabe, ktorá servíruje langoše, teda tu to volajú indiánske taco. Myslím si, že nám všetkým chutilo. Nákupy nás nasmerovali do Walmartu, odkiaľ sme sa pobreli na hotel sa zbaliť. Bolo to zaujímavé, keďže sme cestovali len s malými kuframi, čo bol ďalší rozdiel oproti tradičným zájazdom počas zimného obdobia.

Večer sme strávili v českom hokejovom bare a reštaurácii SoBo 151, kde máme priateľov. Prišli naši českí známi, ale aj Američania. Pochutili sme si na Plzni, zahrali billiard, pozreli šokujúcu prehru Denveru Nuggets a následne viac ako hodinu kráčali pešo až k Ball Arene, kde sme Eurolanche on Tour XIV zavŕšili.

V pondelok ráno sa začala naša cesta domov. Letíme cez Montreal do Viedne, kde priletíme v utorok ráno európskeho času. Ďakujeme všetkým, ktorí sledovali náš prvý play-off výlet do Colorada. Bol v mnohom iný tie počas základnej časti, ale myslím si, že sme všetci spokojný, aj keď tie hokejové výsledky mohli byť lepšie... Celé spravodajstvo s fotografiami a videami nájdete na Tour.Eurolanche.com. Verím, že v sezóne 2024/25 sa Eurolanche vráti do Denveru na dlhší čas ako zvyčajne.

- zdravia vás autor tohto vstupu David a účastníci výletu Matěj a Robert

1 / 6